Przepisy

Orientalny wrap z tortilli

Naleciało nas dzisiaj na orientalną kuchnię 🙂 Postanowiliśmy przygotować orientalnego wrapa z tortilli! Jego głównym składnikiem jest hummus, czyli pasta z cieciorki z kremem sezamowym. To popularna przystawka kuchni Bliskiego Wschodu, która idealnie komponuje się z pszennym plackiem

 

wrap z torrtili

Wrap z tortilli z hummusem, cukinią i pomidorami

Składniki:

  • 5 łyżek hummusu marki Jasmeen
  • placki tortilli
  • 1 mała cukinia 
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 pomidor 
  • garść roszponki 
  • garść sałaty 
  • sól i pieprz 
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plasterki i grillujemy z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Pod sam koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, suszonym oregano i skrapiamy oliwą z oliwek. Gotową cukinię odkładamy na talerz. Następnie kroimy pomidora na plasterki i doprawiamy go solą. Placki tortilli smarujemy dokładnie hummusem i układamy na nich plasterki grillowanej cukinii, listki roszpunki, liść sałaty oraz pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i zawijamy. Przed samym podaniem kładziemy tortillę na rozgrzanej patelni i podsmażamy z obu stron. Gotowe wrapy zawijamy papierem śniadaniowym i wiążemy sznurkiem.
Smacznego!

Podobało się? Podziel się
error

Orientalny wrap z tortilli

Aleksandra Załęska admin czas czytania: 1 min
16
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Sprawdź także