Przepis na lody arbuzowe

Uff jak gorąco! Takie upały to nie jest zdecydowanie pogoda dla białego człowieka! Każdy chłodzi się jak może, a my zapraszamy na przepis na przepyszny, orzeźwiające lody arbuzowe

Przepis na lody arbuzowe 3

Lato to okres, w którym pod ręką mamy owoce i warzywa. Uwielbiam sięgać po sezonowe produkty, jednym z nich jest arbuz 🙂 To jeden z moich ulubionych owoców, a lody sorbetowe z niego, są nie tylko przepyszne, ale również bardzo orzeźwiające – idealne na letnie upały!

Lody arbuzowe – składniki

  • 1 i ½ kg arbuza
  • sok z jednej cytryny lub limonki
  • 3 łyżki wody1 łyżka cukru

Lody arbuzowe – wykonanie:

Arbuza pokroiłam na kawałki. Wydrążyłam najsłodszy, czerwony miąższ, usunęłam pestki. Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.Przelałam miąższ do plastikowych pojemników i zamrażałam przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, można co 30 min wyciągałam go z zamrażarki i mieszałam.Przepyszny nie za sodki orzeźwiający deser.

Podobało się? Podziel się

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Sprawdź także