Uwielbiamy lody – oczywiście najbardziej śmietankowe. Latem moglibyśmy je jeść non stop 🙂 Postanowiłam poszperać w internecie i znalazłam przepis na super-smaczne i proste do wykonania lody domowe 🙂 Może nie są mega fit, ale raz na jakiś czas, można sobie pozwolić 🙂

Domowe lody bananowe w posypce z płatków migdałowych
Składniki:
- 3 – 4 banany
- 2 tabliczki białej czekolady (najlepiej z Wedla, jeszcze lepiej smakuje z czekoladą Karmelową)
- 100 g Migdałów Bakalland
- 1 łyżka oleju
- Drewniane patyczki do lodów
Banany obieramy ze skórki i kroimy na pół. Następnie delikatnie nakłuwamy na drewniane patyczki i wkładamy z zamrażalnika najlepiej na całą noc. Następnego dnia czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki oleju. Kiedy czekolada się rozpuści wyjmujemy zamrożone banany i zanurzamy je w czekoladzie. Następnie posypujemy je posiekanymi migdałami. Czekamy chwilę, aż czekolada trochę stwardnieje.
Podobało się? Podziel się
Prosty przepis chętnie wypróbowany w ten weekend
Mam nadzieję, ze będzie Wam smakował 🙂
Chyba nawet moje umiejętności pozwolą na takie lody 🙂
Jejku to wygląda obłędnie <3
Świetny sposób na przemycenie owoców. Ja niedawno robiłam truskawkowe z arbuzem 😊 Zniknęły raz dwa😁
Bardzo fajny prosty przepis. Wypróbuję, ja bardzo lubię banany. Moj syn nie bardzo, może w takiej wersji polubi.