Nie jestem mistrzem wypieków, ale chciałabym, żeby mój syn dom rodzinny kojarzył z zapachem ciasta. Dlatego wyszukuje różne przepisy na zdrowe i smaczne ciasta. Dziś chciałam się z Wami podzielić przepisem na fasolowe brownie z malinami!

Brownie z malinami z polewą z dodatkiem herbaty
Składniki:
Ciasto:
- puszka czerwonej fasoli
- 2 jajka
- 2 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka oleju kokosowego
Dekoracja:
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 150 gram świeżych malin
- 3łyżki liściastej Ahmad Tea London Pure Green
Sos malinowy:
- 150 g świeżych malin
- 1 łyżeczka cytryny
- 1 łyżka cukru pudru
Sposób przygotowania:
1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę
2. Wszystkie składniki wrzuć do miski
3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut… by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli J )
4. Przelej masę do formy
5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut
6. Odstaw do przestygnięcia
Dekoracja:
1. Zblenduj liście zielonej herbaty
2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej
3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty
4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami – jedna przy drugiej
Sos malinowy:
1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny
2. Zblenduj wszystko na gładką masę
Smacznego!
Brownie fasolowe 🙂 Twoje wygląda bardzo zachęcająco :). Przepis bardzo fajny, przystępny idealny dla mnie 🙂